RÓLUNK

A Legio Leonum Valentiniani az Alapítvány berkein belül a i.sz. 4. századi (késő) római hagyományőrző csoportot jelöli. Célunk egy, a negyedik században Pannonia Valeria tartományban élő csapattest bemutatása. A látogatók betekintést nyerhetnek a határt védő katonák fegyverzetébe, páncélzatába és kiképzésébe.

 Az Alapítvány legfontosabb közérdekű célja olyan ismeretterjesztő tevékenység folytatása, melynek célja minden korosztály számára a történelem jobb megismertetése az ókortól napjainkig, az oktatás szervezett keretein belül előadások és bemutatók formájában, illetve a szervezett kereteken kívül színvonalas és tartalmas szabadidős programok szervezése, lebonyolítása révén.

Háttér

Az Alapítvány ötlete 2010-ben azzal a céllal született, hogy elősegítse a gyermek- és felnőtt közösségek jobb megismerkedését a történelemmel, számukra elérhető és minőségi alternatívát nyújtson mind a művelődés, mind a szabadidős programok terén. Az ötlet, hogy megpróbáljuk a történelem oktatását bemutatók és szabadidős programok révén új köntösbe bújtatni valamikor 2003-ban fogalmazódott meg bennünk és ennek megvalósulását, legalábbis részben más civil szervezetek keretein belül próbáltuk elérni. Ezek a közösen eltöltött évek egy tapasztalt, ötletgazdag, együttműködésre képes és mégis sokszínű társaságot kovácsoltak össze, akik ezen formában végre közösen dolgozhatnak a fentebb kitűzött cél elérésén.

 

 

BarÁtaink